Contact

Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem  Contact  met ons op.

Eerste Hulp Bij Overstappen (EHBO)

Overweeg je de overstap naar TYPO3? Dan zijn er verschillende stappen die je moet zetten en keuzes die te maken zijn:

  1. bepaal doel, scope en budget
  2. bepaal of een standaard TYPO3-pakket de juiste oplossing is voor je gemeente. Er worden door de verschillende leveranciers/sponsoren diverse oplossingen aangeboden. 
  3. schakel een partij in om een passend visueel ontwerp te leveren
  4. schakel een externe partij in om de implementatie van het CMS te doen: installatie, (extra) functionaliteit en configuratie, templating en styling. TYPO3gem heeft verschillende sponsoren, waar je offerte kunt aanvragen voor de website met elementen die je als gemeente nodig hebt.
  5. bepaal welk systeem je gebruikt
  6. bepaal hoe je het onderhoud inricht: zelf, deels zelf of via een supportcontract
  7. Schakel een externe partij in voor webhosting

Advies

Denk er aan om expliciet te vermelden dat een ontwikkelde extensie (via de repository) na oplevering beschikbaar wordt gesteld aan anderen. Zo komt het gemeenschapsgeld ook anderen ten goede. Verder is het opleveren van een (goede) handleiding een aandachtspunt. Neem tenslotte in de eisen voor de aanbesteding op dat de nieuwe website webrichtlijnenproof wordt gebouwd.

Dan komt het moment dat de webmasters en redacteuren aan de slag gaan met het cms TYPO3 en het systeem onder de knie moeten krijgen. Klop eens aan bij collega-gemeentes om ervaringen uit te wisselen.