Extensies voor gemeenten

Gemeentes gebruiken een aantal standaard extensies:

Nieuwsmodule

Met de krachtige TYPO3 nieuwsmodule tt_news kun je nieuwsartikelen, categoriseren en archiveren.
Het verschil tussen normale content en tt_news content is dat tt_news dynamisch is en automatisch bijvoorbeeld teasers van het laatste nieuws op de homepage gemaakt worden met een lees meer link.
Er kunnen lijsten van bepaalde categoriën nieuws getoond worden, het laatste nieuws, een single nieuws-item, het archief, RSS feeds, gerelateerd nieuws, reacties, ratings en nog veel meer.

Deze nieuwste versie nieuwsmodule implementeert een veelzijdige nieuwssysteem op basis van de nieuwste technologieën die worden geleverd door het TYPO3 CMS.

  • Met gebruik van alle elementen van de oorspronkelijk opzet en veel nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld FAL en sys categorieën.
  • Best practice van scratch af aan
  • Gebaseerd op Extbase & fluid
  • Gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen voor de redactie
  • Checkbox " Top nieuws" om belangrijk nieuws te markeren.
  • Ingebouwde ondersteuning voor content elementen
  • Ondersteuning voor OpenGraph en sociale platforms in standaard template

Producten- en dienstencatalogus

De TYPO3gem producten- en dienstencatalogus (PDC) is speciaal ontwikkeld voor gemeenten en de extensie is generiek inzetbaar. Met de PDC-extensie is een catalogus van producten en diensten aan te maken. Deze informatie vormt het hart van de (gemeentelijke) dienstverlening en is tevens te koppelen aan de website www.overheid.nl.

De module beschikt over een kennisbank met een registratiemogelijkheid voor het klantcontactcentrum (KCC) en de mogelijkheid om aan te sluiten bij het ICTU-project Antwoord©: de veelgestelde vragen van het rijk zijn in te lezen en te koppelen aan de PDC. Ten slotte zit in de module een zoekfunctionaliteit waarmee door zowel de productbeschrijvingen als de veelgestelde vragen te zoeken is.